Over ons

Het auteursteam werkt samen met de illustratoren doorlopend aan het optimaliseren en aanvullen van 10voorBiologie.nl. Heeft u tips of suggesties voor onze auteurs, deel ze zeker met info@10voorBiologie.nl!

Auteurs

Agnes van Straaten

Eindredacteur drs. Agnes van Straaten-Huygen was biologiedocent. Ruim 20 jaar geleden begon zij haar loopbaan als auteur. Vanaf die tijd werkt ze als freelance auteur en redacteur. Ze heeft inmiddels veel schrijfervaring voor diverse doelgroepen. Zij ontwikkelde o.a. veldwerkpakketten (natuur en milieu) voor het primair onderwijs, schreef (mee aan) de biologiemethode 'Levendig' voor onderbouw vmbo-havo-vwo en de biologiemethode 'Synaps' voor bovenbouw havo-vwo, alsmede een viertal leerboeken anatomie en fysiologie van de mens voor mbo en hbo. Zij is vanaf het begin betrokken geweest bij het omvormen van de 'papieren' methode Synaps, destijds door een deskundig en gemotiveerd auteursteam gemaakt, tot de huidige complete online biologiemethode www.10voorBiologie.nl.


Loes Pihlajamaa

Drs. Loes Pihlajamaa-Glimmerveen is biologe, werkte korte tijd op het Rijks Instituut voor de Volksgezondheid en gaf dertig jaar les in het voortgezet onderwijs. Vanaf 1994 verzorgt ze cursussen over capita selecta uit de biologie bij HOVO Limburg. Daarnaast is ze werkzaam geweest als NME-coördinator. De website DuurzameVoetafdruk.nl (www.sustainablefootprint.org) met een schat aan (les)materiaal voor het vo -grotendeels Engelstalig-, is haar andere huidige werk. Naast 10voorBiologie natuurlijk. Teksten van haar hand over uiteenlopende biologische onderwerpen zijn te vinden op haar website Op de grens van alfa en bèta.


Barend de Graaf

Barend de Graaf studeerde biologie aan RUL. Hij was tot september 2016 docent biologie, ANW en NLT op het Eerste Christelijk Lyceum, Haarlem. Voor een groot deel van zijn werk was hij ict-coördinator. Hij is tevens afgestudeerd aan de postdoctorale opleiding van de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Hij werkte als auteur mee aan de biologiemethoden `Synaps` en `Prikkels`. Hij is sinds 2014 mede-auteur (en sinds 2016 eindredacteur) van de onderbouwmethode van 10voorBiologie. Naast auteur is hij ook educatief adviseur voor 10voorBiologie.


Alfred Schermer

Alfred Schermer studeerde biologie aan de UvA en gaf 8 jaar les in het vo. Daar organiseerde hij al scholierenacties voor bejaarden. In 1970 werd hij vakdidacticus biologie aan de VU. In de jaren '90 raakte hij intensief betrokken bij (het ontwikkelen van) natuur- en milieu-educatie. Na zijn pensioen heeft hij samen met een team 10voorBiologie.nl ontwikkeld.
Alfred is in 2015 overleden.


Corrie Leemburg

Corrie Leemburg - Van der Graaf studeerde biologie in Groningen en begon kort daarna, in 1976, aan een loopbaan als docente biologie aan de toen nieuw opgerichte ‘moedermavo’ in Groningen. Na een verhuizing bleef ze in het volwassenenonderwijs voor havo en vwo. Corrie was mede-auteur van de methode Pasteur en doet (bijna) vanaf het begin in 2005 mee aan het omvormen van de ‘papieren’ methode Synaps naar het huidige 10voorBiologie.nl.


Marijke Domis

Marijke Domis heeft plantenveredeling gestudeerd aan de landbouwuniversiteit en is in 1969 begonnen met lesgeven. Eerst aan een havo-school en pedagogische academie, vanaf 1973 aan een havo/vwo-school. Dat heeft ze tot 2005 gedaan. Naast het lesgeven heeft ze bestuurlijke functies bekleed. Ze zat o.a. in het dagelijks bestuur van de NVON en was redacteur bij Archimedes (tijdschrift over natuurwetenschap voor jongeren) en Bioaktueel. Nu is ze eindredacteur biologie bij de NVOX. Ze werkte mee aan de methoden Solar (anw) en Nectar (biologie). Verder is ze bestuurslid van de Nationale Biologie Olympiade en is ze bezig met vakdidaktische publicaties.


Illustratoren

Rogier Trompert

Rogier Trompert is medisch illustrator, specialist in wetenschappelijke illustraties. Zijn bedrijf, Rogier Trompert Medical Art, is gevestigd in Maastricht en heeft een indrukwekkende klantenkring opgebouwd van medisch specialisten, farmaceutische bedrijven, universiteiten, uitgeverijen, reclamebureaus en particulieren. De toegevoegde waarde van Rogier Trompert is niet alleen de kennis van anatomie en technische vaardigheden, maar ook het inzicht om structuur te brengen in complexe vraagstukken van kennisoverdracht. Rogier Trompert is 'vice-president' van de Europese vereniging van wetenschappelijke en medische illustratoren AEIMS (Assocation Européenes des Illustrateurs Médicaux et Scientifiques).


Gemma Stekelenburg

Gemma Stekelenburg volgde een tekenopleiding op de Rietveldacademie en studeerde biologie in Utrecht. Afstudeeronderwerpen van Gemma bestonden uit een literatuuronderzoek over speltheorie en een computermodel over de overerving van kenmerken die werden bepaald door meerdere allelen. In 1997 richtte ze GEMM'ART op. Sindsdien heeft ze veel illustraties gemaakt voor uitgeverijen en ontwerpbureaus. Daarnaast heeft ze interactieve lesprogramma's gemaakt voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en de universiteit.