Over ons

Het auteursteam werkt samen met de illustratoren doorlopend aan het optimaliseren en aanvullen van 10voorBiologie.nl. Heeft u tips of suggesties voor onze auteurs, deel ze zeker met info@10voorBiologie.nl!

Auteurs

Barend de Graaf

Eindredacteur Barend de Graaf studeerde biologie aan RUL. Hij was tot september 2016 docent biologie, ANW en NLT op het Eerste Christelijk Lyceum, Haarlem. Voor een groot deel van zijn werk was hij ict-coördinator. Hij is tevens afgestudeerd aan de postdoctorale opleiding van de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Hij werkte als auteur mee aan de biologiemethoden `Synaps` en `Prikkels`. Naast auteur is hij educatief adviseur voor 10voorBiologie. Barend heeft samen met Bram en Marlies aan de wieg gestaan van 10voorBiologie onderbouw.

 

Bram

Na zijn studie biologie aan Wageningen Universiteit kwam Bram Winkelman via het traineeship Eerst de Klas te werken op het Eerste Christelijk Lyceum te Haarlem en is daar sindsdien gebleven. In zijn eerste jaar als docent, behaalde hij zijn bevoegdheid aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn reguliere lestaak is Bram ook begeleider van stagiairs, talentbegeleider en onderzoekscoördinator op zijn school. Tevens is Bram hobby-fotograaf. Veel van zijn foto´s komen terug in de lesstof!

 

Marlies

Marlies van den Hurk-Bakker studeerde voor docente biologie aan de Hogeschool van Amsterdam en vond werk aan het Eerste Christelijk Lyceum te Haarlem. Daar geeft zij sinds 2009 biologieles aan havo- en vwo-klassen. Naast de taak van docent begeleidt zij ook eerste- en tweedegraads studenten en beginnende docenten. In haar vrije tijd komt de passie voor biologie tot uiting in natuurfotografie, waarbij ze vele uren in het veld doorbrengt om verschillende diersoorten op de foto te krijgen. Sommige van haar foto’s zijn door verschillende instanties gebruikt voor folders, posters en determinatiegidsen, alsmede voor de lesstof van 10voorBiologie.


 

Illustratoren

Rogier

Rogier Trompert is medisch illustrator, specialist in wetenschappelijke illustraties. Zijn bedrijf, Rogier Trompert Medical Art, is gevestigd in Maastricht en heeft een indrukwekkende klantenkring opgebouwd van medisch specialisten, farmaceutische bedrijven, universiteiten, uitgeverijen, reclamebureaus en particulieren. De toegevoegde waarde van Rogier Trompert is niet alleen de kennis van anatomie en technische vaardigheden, maar ook het inzicht om structuur te brengen in complexe vraagstukken van kennisoverdracht. Rogier Trompert is 'vice-president' van de Europese vereniging van wetenschappelijke en medische illustratoren AEIMS (Assocation Européenes des Illustrateurs Médicaux et Scientifiques).

Gemma Stekelenburg

Gemma Stekelenburg volgde een tekenopleiding op de Rietveldacademie en studeerde biologie in Utrecht. Afstudeeronderwerpen van Gemma bestonden uit een literatuuronderzoek over speltheorie en een computermodel over de overerving van kenmerken die werden bepaald door meerdere allelen. In 1997 richtte ze GEMM'ART op. Sindsdien heeft ze veel illustraties gemaakt voor uitgeverijen en ontwerpbureaus. Daarnaast heeft ze interactieve lesprogramma's gemaakt voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en de universiteit.