Methode

Eindredacteur van 10voorBiologie onderbouw Barend de Graaf: “In de lespraktijk constateerden we keer op keer dat veel leerlingen enorm verrast werden door het niveau van biologie in klas 4. Met onze lesstof bereiden we leerlingen integraal voor op de overgang naar de bovenbouw, op het gebied van kennis, denkwijze en vaardigheden. We leren de leerling omgaan met (veel) theorie, voorbeelden en toepassingen en hopen hem hierdoor beter in staat te stellen een goede afweging te maken bij de keuze voor biologie in de bovenbouw.”

Diepgang voor leerlingen
De theoretische onderbouwing van 10voorBiologie is op pittig niveau, waardoor leerlingen in het begin tijd nodig hebben om hieraan te wennen, maar na enkele maanden hoger scoren op het gebied van inzicht en vaardigheden.*

* Op basis van feedback van scholen die reeds met 10voorBiologie in leerjaar 1 werken.

Theoriebundel 10voorBiologieOnline én offline beschikbaar
10voorBiologie is zowel digitaal als op papier beschikbaar. Als docent selecteert u de gewenste hoofdstukken en maakt zo eigen theoriebundels per leerjaar of semester. Put uit vele voorbeeld-PTA´s en andere planningsdocumenten om eigen indelingen te bepalen.

Bekijk het hoofdstuk 'Skelet & spieren'

 


Extra’s voor docenten
Docenten hebben recht op een gratis docentenhandleiding met extra toetsmateriaal, zoals SO’s en proefwerken per hoofdstuk. Iedere toets is toegespitst op zowel de havo- als vwo-leerlingen. Daarnaast stelt 10voorBiologie een voortgangstoets beschikbaar die leerlingen aan het eind van leerjaar 1 kunnen maken en inzichten biedt in hun vorderingen.